Promovisan šesti broj časopisa „Srebrni vijenac“ i godišnjak

U Narodnoj biblioteci Srebrenica danas je predstavljen šesti broj časopisa za kulturu, nauku i umjetnost „Srebrni vijenac“ i godišnje izdanje za prošlu godinu.

Godišnjak za 2019. godinu sastavljen je od brojeva četiri, pet i šest izdanja časopisa za kulturu, nauku i umjetnost „Srebrni Vijenac“ koji izdaje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta“ iz Srebrenice.

Tema ovog broja je gotovo zabravljeni srebrenički književnik Zvonimir Šubić.

Časopis je već dobio prepoznatljivu formu i zanimljive rubrike, a i ovaj broj donosi razne aktuelnosti, stručne radove i tekstove o kulturi i književnosti kao i istoriji kroz njegovanje kulture sjećanja.

„Srebrni vijenac“ već je izašao iz kruga lokalnog glasila gdje su se uključili ljudi iz drugih gradova i obrađuju šire teme, a zahvaljujući saradnji sa Narodnom bibliotekom Srebrenica časopis stiže i u druga mjesta i biblioteke.

Iz SPKD „Prosvjeta“ ističu značaj ovog časopisa jer promoviše kulturnu scenu Srebrenice, kao i kulturno – istorijskog nasljeđe.

SPKD “Prosvjeta“ osnovana je 1902. godine u Sarajevu, a nakon pet godina 1907. godine osnovan je opštinski odbor u Srebrenici.

Ove godine obilježava se 118. godina od osnivanja SPKD “Prosvjete”.

You must be logged in to post a comment Login