Promovisan treći broj časopisa „Srebrni Vijenac“

Danas je Srpsko prosvjetno i kulturnog društva “Prosvjeta“ iz Srebrenici promovisalo treći broj časopisa „Srebrni vijenac“.

Časopisa za kulturu, nauku i umjetnost „Srebrni Vijenac“ i ovog puta donosi razne aktuelnosti, stručne radove i tekstove o kulturi, a uvedena je i rubrika kulture sjećanja koja će se obrađivati i u drugim brojevima.

SPKD “Prosvjeta“ u Srebrenici najavljuje izdanje četvrtog broja koji će biti i godišnje izdanje, kao i literarne konkurse koji će nositi imena istaknutih Srebreničana i to za književnost i novinarstvo.

Od narednog broja časopis će biti bogatiji jer će u pripremu i izradu radova biti uključeni i istaknuti književnici i istoričari.

Na predstavljanju prvog broja rečeno je da je u planu izdavanje tri broja godišnje kao i godišnjak, a pored promocije zaboravljenih intelektualaca Srebrenice predstavljaju se i mnogi drugi mladi ljudi današnjice. 

SPKD “Prosvjeta“ osnovana je 1902. godine u Sarajevu, a nakon pet godina 1907. godine osnovan je opštinski odbor u Srebrenici.

You must be logged in to post a comment Login