Promocija knjige “Priče naših banjaka”

U Narodnoj biblioteci Srebrenica večeras je održana promocija knjige “Priče naših banjaka” autora Radomira Pavlovića koja govori o kulturi Osata, regija opštine Srebrenice a sve u svrhu promocije kulturno-istorijskog nasljeđa.

Prema riječima Pavlovića, knjigu je napisao na osnovu znamenitosti Osata koje su definisane u okviru Ministarstva kulture RS-a a to je osaćanska kuća, osaćansko neimarstvo i osaćanski tajni jezik.

“Na bazi toga ja sam izdao dvije knjige “Narodna nošnja u Osatu” i “Priče naših banjaka”, a prije toga urađen je Zbornik radova o Osatu koji sadrži sve kultuno-istorijske potencijale na teritoriji Osata”, istakao je Pavlović. On je dodao da je ovo prvi put da neko piše o temi iz kulture koje nemaju veze sa proteklim ratom te da svojim radom želi da promoviše vrijednosti Srebrenice i da pokaže neke od njenih bogatih kulturnih bogatstava.

O knjizi, kratko je govorio Vladan Milovanović, direktor NBS Srebrenica, kao i profesor Dragi Jovanović, profesor Momčilo Cvjetinović kao i sam autor knjige. Knjiga je promovisana u sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice 2015”.

Izdavač knjige “Priče naših banjaka” je Arheološki muzej Skelani.

You must be logged in to post a comment Login