Prokleta Jerina

Prokleta Jerina je ženski bend, osnovan 2009. godine u Srebrenici zahvaljujući organizaciji Crea Thera, koja pomaže u razvijanju kreativnosti djece i adolescenata.

Grupu su 2009.godine osnovale Vladana Zekić (vokal i gitara), Jelena Dangić (gitara), Dunja Jovanović (bubnjevi) i Milica Gligić (bas-gitara). U rad benda najvećim dijelom bio je uključen Thomas Deleu (klavijature), kojeg je kasnije zamjenila Ivana Tripić.

Tokom rada dolazilo je do promjena u samom sastavu benda, pa su pod ovim imenom bile i Nikolina Gagić (bubnjevi) i Zorana Štrbac (bas-gitara).

Svoju prvu pjesmu Za nas je kasno objavile su krajem 2010.godine. Prvi nastupi počeli su u organizaciji Crea Thera, na školskim priredbama, kao i u Omladinskom centru u Srebrenici.

Prvi veliki nastup imale su 2011.godine, gdje su se takmičile u PopRokAut emisiji i osvojile 6.mjesto. Iste godine nastupile su na izboru za Miss Podrinja 2012, te krajem 2011. u Priboju, to je bio jedini nastup van granica BiH.

2012. godine nastupile su na Moto susretima u Srebrenici koja je bila dio manifestacije ”Dani Srebrenice 2012.”.
Poslije toga bend prestaje sa radom sve do početka 2013.godine, kada objavljuju svoju drugu autorsku pjesmu “Budi sa mnom”. Iste godine su imale nastup na Moto susretima u Srebrenici 2013. godine, koji je ujedno i posljednji nastup u trenutnom sastavu.

Članovi:
Vladana Zekić
Jelena Dangić
Ivana Tripić
Nikolina Gagić
Zorana Štrbac

Bivši članovi:
Dunja Jovanović
Milica Gligić

E-mail: vladana.zekic@gmail.com

Takmičenja na PopRokAutu, RTRS:

http://lat.rtrs.tv/av/pusti.php?id=15727


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply