Projekat “Pomoć i njega u kući” u Bratuncu

“Pomoć i njega u kući“ je projekat koji sprovodi Centar za socijalni rad Bratunac putem Lokalne akcione grupe Drina-Birač u okviru projekta “Razvoj i saradnja regije Birač“. Projekat finansira Vlada Kraljevine Holandije, a u saradnji sa UNDP, UNICEF i UNHCR.

Projekat “Pomoć i njega u kući“ započet je već u aprilu, i trajaće do kraja juna.

Odnosi se na pomoć u kući starim i nemoćnim ljudima, koji imaju preko 60 godina i koji žive uglavnom sami, bez bližih rođaka.

“Na projektu u opštini Bratunac angažovane su dvije žene – domaćice, koje rade kućne poslove u objektima korisnika projekta. Tu se podrazumijeva pranje, čišćenje, spremanje jela, ako nekome treba mijenjanje pelena, svi kućni poslovi u svakom smislu. Ovo je već drugi mjesec kako se ovaj projekat realizuje, a odnosi se na regiju Birač, odnosno obuhvata pet opština: Zvornik, Vlasenicu, Miliće, Srebrenicu i Bratunac“, kazao je za naš portal Čedomir Pavlović, direktor Centra za socijalni rad Bratunac.

Dvije domaćice idu dva puta sedmično kod oko 20 korisnika ovog projekta, to su žene koje su išle na kurseve i dobile sertifikate za pomoć drugim licima.

“Mi ćemo se potruditi da projekat nastavimo i poslije ovog mjeseca, postoje već neka obećanja da bar određeni broj korisnika zadržimo i jednu domaćicu“, rekao je Pavlović.

Projekat koji zajednički implementiraju UNDP, UNICEF i UNHCR pomaže poboljšanju međuopštinske koordinacije i socijalnu zaštitu ugroženih grupa stanovništva.

You must be logged in to post a comment Login