Projekat jačanja ženskih grupa

Udruženje “Sara-Srebrenica” implementira projekat “Ženski aktivizam u razvoju zajednica” u okviru PRO-Budućnost projekta.

Projekat je usmjeren na jačanje ženskih grupa u 4 opštine, Srebrenica, Bratunac, Kladanj i Vlasenica, koje će zajedno raditi na izgradnji mira i povjerenja među različitim etničkim zajednicama, kroz provođenje lokalnih inicijativa i rješavanje zajedničkih problema.

Edukativne aktivnosti, procesi donošenja odluka i volonterske akcije, predstavnica/ka različitih etničkih grupa, razviće jezgro aktivnih građanki/a koji će biti nosioci pozitivnih promjena u okruženju.

Juče je održana prva od četiri radionice za učesnice iz Kladnja i Vlasenice pod nazivom “Alati za izgradnju aktivnih zajednica”. U ugodnoj atmosferi, uz dinamičan i posvećen rad predstavnica partnerskih opština, usaglašeni su naredni korici i planovi koji će doprinijeti pozitivnim promjenama u zajednicama i jačanju veza među ljudima.

PRO-Budućnost finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

You must be logged in to post a comment Login