Projekat besplatnog kreditnog savjetovanja za prezadužene građane

Opština Srebrenica realizuje projekat besplatnog kreditnog savjetovanja namijenjen prezaduženim građanima u saradnji sa Međunarodnom finansijkom korporacijom (IFC), članicom Grupacije Svjetske banke i Udruženjem za odgovorno upravljanje ličnim finansijama „U Plusu“, uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske i Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE).

Glavni cilj projekta je pronalaženje konstruktivnih rješenja za prezadužene građane, putem besplatnog savjetovanja, koje će obučeni opštinski uposlenici pružati građanima dva puta sedmično, stoji u saopštenju Kabinet načelnika opštine Srebrenica.

Kako stoji u saopštenju, u dosadašnjem periodu implementacije projekta u 20 bosanskohercegovačkih opština, više od 2.000 građana obratilo se za savjet zbog prezaduženosti. Stopa rješavanja problema prezaduženih građana, u zadnjem šestomjesečnom periodu, porasla je na 64 posto. Tokom ove godine, očekuje se uključivanje 10 novih opština u ovaj Projekat.

Opština Srebrenica, spremno je prihvatila ovaj prijedlog, naglasivši da će uposlenici Opštine Srebrenica, nakon što savladaju određena znanja kroz najavljene obuke, već u maju početi raditi sa građanima. Dva puta sedmično, u trajanju po dva sata, bit će na raspolaganju svim građanima koji bi željeli iznaći načine za rješavanje prezaduženosti prema bankama, a uz apsolutnu diskreciju.

U narednom periodu građanima će biti omogućeni promotivni materijali kako bi se informisali o ovoj suluzi.

You must be logged in to post a comment Login