Profesori i studenti iz Francuske u Srebrenici

Direktorica Instituta za geopolitiku Francuske (IFG), Barbara Loyer zajedno sa univerzitetskim profesorima i studentima posjetila je danas Opštinu Srebrenica gdje su razgovarali sa načelnkom Mladenom Grujičiće.

Cilj posjete je studijska posjeta u okviru programa te ustanove koja se bavi istraživanjima i geopolitičkim dešavanjima u raznim područjima i oblastima.

“Željeli smo da nam načelnik prezentuje svoju opštinu, različite teritorije unutar opštine, različite narode koji žive na ovoj opštini te njegove buduće projekte što se tiče demografije razvoja ove opštine. Interesuje nas koje su vizije i projekti načelnika opštine kako bi poboljšali ovu zajednicu, te koji su njegovi problemi i kako se bori sa problemima”, rekla je Barbara Loyer.

Studenti i profesori bili su zainteresovani i o izbornom zakonu ali i planovima i projektima ove opštine.

“Poseban akcenat u razgovoru bio je na razvojnim projektima, pa sam studente i profesore upoznao o infrastrukturnim projektima koji se upravo realizuju, zahvaljujući pomoći Srbije od tri miliona evra, kao i sredstvima iz opštinskog budžeta, a riječ je o izgradnji obdaništa, rekonstrukciji i izgradnji puteva, ulica i trotoara, te izgradnji hala za otvaranje proizvodnih pogona”, istakao je Grujičić.

You must be logged in to post a comment Login