Prodanović: „Smanjena dugovanja opštine Bratunac“

Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović rekao je da su 400.000 KM smanjene obaveze, odnosno dugovanja ove opštine u odnosu na prije pet mjeseci kada je on preuzeo dužnost.

Na konferenciji za novinare Prodanović je rekao da su izmirene sve obaveze iz prošle godine, koje su bile velike i da je ovogodišnji budžet za pola godine ostvaren u iznosu od 45 odsto i da je stabilizovan.

On je najavio izradu rebalansa budžeta i uvjerenje da će ovogodišnji budžet u iznosu 15 miliona maraka biti realizovan.

Prodanović je istakao da u procenat izvršenja budžeta nije uvrštena pomoć Vlade Republike Srpske ovoj opštini u iznosu 750.000 KM kao i više od milion maraka što je uloženo za rekonstrukciju puteva na bratunačkom području.

Govoreći o finansijskoj situaciji u ovoj opštini ocijenio je da je pozitivna i da je pojačanim radom opštinskih inspekcijskih službi povećana naplata izvornih opštinskih prihoda za više od 270.000 KM u odnosu na prošlu godinu čime je nadoknađen za približno isti iznos umanjeni prihod od PDV-a, u odnosu na prošlu godinu.

Prodanović je istakao da postoji još prostora za povećanje izvornih opštinskih prihoda i da će se na tome, odnosno na zakonitosti rada i finansijskoj disciplini sistematski i kontinuirano raditi i insistirati i u narednom periodu.

Na kraju Prodanović je istakao da je pojačanim radom inspekcijskih organa, ali i sviješću građana u ovoj godini već naplaćeno više od 80 odsto planiranih godišnjih poreza na imovinu uprkos smanjenju poreske stope.

You must be logged in to post a comment Login