Prodajom kreativnih predmeta učenici nabavljaju didaktički materijal

Danas je u centru Bratunca priređen drugi Novogodišnji bazar učenika prvog i drugog razreda Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz ovog mjesta.

Drugi Novogodišnji bazar je prilika gdje učenici predstavljaju svoje radove nastale na produženom boravku, kaže učiteljica Svetlana Petrović.

“Nakon prvog Novogodišnjeg bazara znali smo da će to postati tradicionalna manifestacija i prilika na kojoj se mogu predstaviti naši učenici. Sve ono što kroz kreativne radionice na produženom boravku djeca naprave danas se našlo na bazaru koji je prodajnog karaktera”, kaže ona.

Svetlana je u produženom boravku zajedno sa svojom koleginicom Nevenom Ilić sa kojom je i pokrenula ovaj bazar.

Ona ističe da pored predstavljanja dječijih radova, djeca imaju priliku da uče i o tome kako da budu aktivni članovi svoje zajednice, pokažu solidarnost, empatiju i brigu za drugim, a ujedno i budu pokretači pozitivnih promjena u mjestu gdje žive i da se na ličnom primjeru uvjere da se svaki predani rad vremenom i isplati.

Novogodišnji bazar učenika bio je prodajnog karaktera, a sav novac biće utrošen na kupovinu didaktičkog materijala i nabavke potrebnih materijala za rad u produženom boravku ove škole.

You must be logged in to post a comment Login