Prizori poznatog hrvatskog fotografa zadivili su čitav svijet

Fotografije Petra Botterija vjerojatno su najgledanije hrvatske fotografije u svijetu, a kako se u posljednje vrijeme razbolio odlučili smo objaviti neke od njegovih sjajnih radova.

“Moje fotografije objavljivali su najveći, od Architecture&Designa do National Geographic Magazina, a na velikom američkom internetskom foto natječaju Pixoto osvojio sam 349 prvih mjesta. Tamo sam bio i fotograf godine 2012. u kategoriji “Grad, ulica, park” (u konkurenciji gotovo 10 tisuća svjetskih fotografa) te 2013. u istoj kategoriji kao i u kategoriji ‘Turističke destinacije'”, kazuje nam Petar.

Otkrio nam je i kako ga je za fotografiju plime na Hvaru zamolila direktorica National Geographica Izrael. Naravno, pristao je i fotografija je u tiskanom izdanju posvećenom klimatskim promjenama izašla u broju za 11. mjesec prošle godine.

Njegove fotografije preko raznih Facebook stranica i drugih društvenih mreža dobile su milijune lajkova, stotine tisuća dijeljenja i tisuće komentara. Zahvaljujući svemu tome, smatra da je jedan od najkvalitetnijih promotora Hrvatske u svijetu.

Nažalost, Petar je obolio i nedavno su se metastaze proširile i po kostima…

U dogovoru s njim, objavljujemo stoga neke od njegovih fotografija koje su zadivile čitavu kuglu zemaljsku.

Izvor: Index.hr Foto: Petar Botteri

You must be logged in to post a comment Login