Priznanja mjesnim zajednicama

“Srebreničke novine” – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 5

Jun 1979. godine

Priznanja mjesnim zajednicama

Aktivnosti Mjesnih zajednica i Mjesnih konferencija SSRN-a na području srebreničke opštine sve je zapaženija. U prošloj godini građani Srebrenice, Osmača, Brežana masovno su učestvovali na popravci puta Jadar-Jezero u dužini od 12 km. Izvedena je i velika radna akcija „Građani uljepšajmo svoj grad“. Srebreničani su se ovoj akciji masovno odazvali i nije izostao uspjeh. U prošloj godini Savezna konferencija SSRNJ i Republička konferencija „Mjesna zajednica i porodica BiH“, dodijelili su društvena priznanja Mjesnim zajednicama i pojedincima. Priznanja su dodijeljena za aktivno učešće i zalaganje u realizaciji Petogodišnjeg plana akcije Mjesnih zajednica.

Priznanje Savezne konferencije SSRNJ, Konferencija „Mjesna zajednica i porodica BiH“, Vijeća saveza sindikata Jugoslavije, Stalne konferencije gradova i Privredne komore Jugoslavije dodijeljeno je Mjesnoj zajednici Skelani za aktivno učešće i zalaganje na razvoju samoupravljanja u Mjesnojj zajednici i Komuni. Povelju neposrednog samoupravljanja dodijelila je Konferencija „Mjesne zajednice i porodica SR BiH“ Mjesnoj zajednici Luka za posebno zalaganje u ostvarivanju Petogodišnjeg plana akcije Mjesnih zajednica, kao i Mjesnoj zajednici Potočari. Priznanje Konferencije „Mjesne zajednice i porodica SR BiH“ dodijeljeno je Kadriji Begiću iz sela Luka za aktivno učešće i ostvarene rezultat.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login