Privodi se kraju prikupljanje novca za dječiji kamp

Građanska inicijativa za podršku učešća djece sa smetnjama u razvoju i socijalno ugroženih kategorija na ljetnjem terapeutskom kampu u Rovinju do sada je prikupila oko 7.500 eura od 10.000 koliko je potrebno da se održi ovaj kamp.

Kamp puni 20 godina od kada je prvi put počeo da se održava a pokrenuo ga je profesor i muzikolog Nigel Ozborn iz Škotske koji je uz pomoć prijatelja do sada pomogao da se tradicija kampa nastavi. Već pet godina u aktivnostima kampa uključeni su muzičari i volonteri iz Srebrenice.

Ove godine u akciju prikupljanja sredstava i pripremu kampa uključili su se pojedinci i organizacije iz Srebrenice ali i prijatelji ovog mjesta.

“Pokrenuti rezultatima, te energijom i entuzijazmom djece i njihovih roditelja koji su bili dio kampa prošle godine, ponovo smo se okupili i zacrtali sebi cilj da i ove godine uključimo minimum 30 djece koja zaista trebaju našu pomoć i podršku. Za razliku od ranije, ove godine se lokalni tim organizovao i preuzeo inicijativu pronalaska sredstava prvenstveno na lokalnom nivou, ali i kroz lične kontakte i kontakte prijatelja iz inostranstva”, istakla je Milena Nikolić iz navedene građanske inicijative.

Akcija prikupljanje sredstava počela je prije nekolio mjeseci i najčešće je podržana je od strane pojedinaca koji su željeli pomoći da se prikupi novac i da djeca odu na muzički kamp i ljetovanje. Podršku ovoj akciji dali su i ljudi koji imaju privatne biznise u Srebrenici, nekoliko rotari klubova i čeka se uplata još nekoliko pojedinaca kao i Opštine Srebrenica.

Najveća podrška došla je iz Italije posredstvom organizacije MFS “Emmasu” od strane organizacija Consulta Provinciale del Volontariato Per La Protezione Civile d’ Arezzo, Italy, predvođena dr Gabrielle Romanini i mr. Paolo Emilio Cherubini u iznosu od 4.500 eura.

U većini uslužnih i ugostiteljskih objekata u Srebrenici postavljene su kase za dobrovoljne priloge a u sklopu kulturnog festivala Srebrenica Wave 2015 održaće se koncert na kojem učestvuje Frenki i Marčelo a sva sredstva idu za kamp.

Ovogodišnji Ljetnji muzičko-terapeutski kamp održaće se od 5. do 11. avgusta 2015. godine u Rehabilitacijsko-edukacijskom centru MARE, Rovinj, Hrvatska.

You must be logged in to post a comment Login