FK “Guber” u ovoj sezoni sa podmlađenim timom

Prošlogodišnji kraj sezone,  za Guber bio je buran i težak. U baražu, naš tim ostao je bez plasmana u Drugu ligu. Ove godine FK “Guber” slavi 90 godina postojanja kluba.

U novoj sezoni, Guber napada sa podmlađenim timom bez pretjeranih želja, za golovima i visokoj poziciji na tabeli Regionalne lige RS-a.

FK “Guber” nema velike ambicije kada je u pitanju Kup RS-a, Guber je nekoliko puta osvojio ovaj kup, motivisani su na prvenstvo i tome žele da se posvete.

“Nama je drago da smo sezonu završili u prvih osam čime imamo pravo da igramo kup utakmice. Zajedno sa igračima i timom odlučili smo da nam je primarni cilj prvenstvo jer mnogo igrača, pored fudbala,  radi, jednostavno nemaju vremena i prvenstvo traži puno pripreme i energije, što je razumljivo,” rekao nam je Emir Bektić, trener FK “Guber” Srebrenica sa kojim smo razgovarali o utisicma iz prošle ali i planovima za ovu, novu sezonu.

Utisici iz prošle sezone, Guber je ostao bez ulaska u Drugu ligu RS-a?

Bez obzira na neuspjeh u baražu, odnosno situaciju gdje nismo uspjeli da se kvalifikujemo u viši rang ipak mislim da smo napravili jedan iskorak u kvalitetu tima, organizacije kluba, same igre i ozbiljnosti. Misim da smo, ipak, napravili jedan rezultat, najbolji sportski rezultat od poslijeratne obnove rada kluba, kako u kupu tako i u prvenstvu. Mi smo sebi postavili cilj da idemo u drugu ligu, mada smo u jedno momentu zaostajali dosta bodova, ipak smo uspjeli taj nedostatak da stignemo i na kraju nismo bili sretni što se nismo plasirali u viši rang jer naša ekipa, po kvalitetu to zaslužuje što je se moglo, iz mnogo prijatelljskih, kup mečeva i vidjeti. Bojali smo se da će taj baraž da nam poremeti planove za ovu novu sezonu. Teško je ponovo motivisati igrače ali uspjeli smo to prevazići i spremni smo da se u Regionalnoj ligi borimo za što više bodova bez puno opterećenja sa ciljevima, da vidimo sad kako će to biti. Naravno, cilj Gubera je da u ovoj ligi uvijek budemo u vrhu.

Kakvi su planovi za novu sezonu?

Plan za ovu sezonu bio je da podmladimo ekipu, da damo što više šanse mlađim igračima i da pokušamo da zadržimo nivo u kvalitetu igre. Imamo igrače koji su od 1994. do 1997. godišta i već nastupaju za naš tim. Plan jeste afirmacija mlađih igrača bez gubljenja kvaliteta, bez traženja alibija za eventualni neuspjeh, aspolutno vjerujemo ovim momcima. Igrači koji su malo stariji, 23, 24 godine, oni kod nas love za iskusnije igrače, momci ’91. godišete u našoj ekipi su iskusni igrači jer imamo dosta mlađih igrača. Svi moraju dati maksimum bez sumnje da ne možemo zadržati isti nivo kvaliteta igre kao i prošle godine sa ovim iskusnijim igračima.

Nova pojačanja, ko je sve napustio klub?

Dosta igrača već nije u prvom timu. Igrači sa strane, kao što je Alen Mešanović i Stanko Mijatović su promijenili sredinu, nisu više sa nama. Drugi golman iz prošle sezone, Aleksandar Milovanović je takođe promijenio klub. Takođe, Nermin Pašalić i Stojan Milinković su se oprostili od aktivnog bavljenja sportom. Nekoliko momaka koji su takođe bili na nekom širem spisku za prvi tim, zbog svojih obaveza, na taj način neće moći učestvovati u radu prvog tima i moraće se opredijeliti da li će trenirati ili neće trenirati tako da je u toj kategoriji još nekoliko igrača. Postoje igrači koji su isključeni zbog nedoličnog ponašanja, na žalost, imamo i takvih pojava. Imamo nekoliko igrača koji će trenirati ali neće biti dio prvog tima za nastupe na zvaničnim utakmicama, nisu još zreli. Pokušali smo, ovdje u regiji pronaći nekoliko pojačanja, mislim da smo u tome i uspjeli. Radi se o mladim, dobrim igračima koji će, sigurno, cijeniti to što igraju u jednom klubu sa tradicijom kakvu ima Guber.

Da li je riješena finansijska podrška za novu sezonu, ima li novih sponzora?

Opština je predvidjela, ponovo, budžetska sredstva za podršku klubu. Što se tiče sponzora, postoji nekoliko sponzor a najveći naš sponzor je Fondacija Vasva Pašagić. Fondacija je dobila naziv po imenu majke od gospodina Munira Pašagića, inače našeg velikog prijatelja kluba i sponzora koji je omogući da Guber, u dva navrata, odlazi na pripreme, u više navrata na turnire za omladinske selekcije. Pašagić pomaže klub i u vidu opreme, finansijske podrške i svake druge podrške. Relano, naš klub bez podrške Muradifa Pašagića bi veoma teško funkcionisao. Pozitivno je da se redovno pojavljuju i drugi naši građani koji se nalaze širom svijeta da, takođe žele, na neki način podržati Guber u vidu nabavke opreme a i drugo. Lično mislim, jer duži niz godina sarađujem sa ovim momcima, a sada u ulozi trenera, mislim da oni to u potpunosti zaslužuju. Način kako ti momci igraju, kako vole sport i treniraju je nešto fenomenalno, nešto što ne možete opisati dok ne posjetite utakmice.

Omladinska škola, kako se razvija i šta očekujete od najmlađih Srebreničana?

Omladinski pogon se sastoji od dvije selekcije, pionirske i kadetske. Treninzi su nedavno počeli, vidjećemo koliko će biti članova. Nadamo se da će kvalitet ove godine biti još bolji i da ćemo moći iz te selkcije da crpimo ponekog igrača za prvi tim, naravno ne mogu svi, shodno talentu, predispoziciji i prihvaćanju metodike rada, važno je da se djeca bave sportom.

You must be logged in to post a comment Login