Priprema daljih aktivnosti Omladinskog savjeta Srebrenica

U Srebrenici je završen drugi dio projekta “DOMINO – Putujući teatar” koji je  okupio oko 70 mladih iz Srebrenice, Bratunca, Višegrada, Tuzle, Sarajeva, Jelaha u muzičkim, kreativnim, sportskih i umjetničkih radionica, performansima, radnim akcijama i turističkim posjetama.

Veliki broj aktivnosti, druženja i sastanaka rezultirao je i inicijativu za kreiranje online platforme i kreiranju godisnjeg plana aktivnosti za narednu godinu.

“Želimo da promijenimo imidž Omladinskog savjeta Srebrenice i da, pored aktivnosti koje smo do sada realizovali, realizujemo i neke nove aktivnosti koje su iz polja edukacije djece mladih i odraslih, rada sa djecom i kreiranje korisno provedenog slobodnog vremena za sve građane Srebrenice. Takodjer radimo i na održivosti Omladinskog savjeta i otvaranju radnih mjesta. S obzirom da se bliži kraj kalendarske, a i budžetske godine privodimo kraju pisanje naravtivnog i finansijskog izveštaja za Omladinski savjet Srebrenica”, rekla je Radomirka Alić, predsjednica Omladinskog savjeta mladih Srebrenice. Ona je navela da postoje interesi mladih iz Evrope za organizovanje različitih sadržaja u Srebrenici.

Do kraja godine planirano je predstavljenje programa Omladinskog centra Srebrenica koji će biti predstavljen učenicima, roditeljima i nastavnicima, a planirani su i sastanci sa čelnim ljudima iz Opštine Srebrenica kojima će se predstaviti rad Omladinskog savjeta Srebrenica i tražiti podrška za nastavak radove organizacije.

Omladinski savjet Srebrenica ima u planu uzeti učešće na skupštinama koji se tiču mladih, a radiće se na tome da skupština Omladinskog savjeta Republike Srpske bude održana na ovoj regiji čime se otvara mogućnost da ljudi bolje upoznaju ovaj dio zemlje.

U saopštenju se navodi da će se nastaviti na edukaciji tima mladih i na projektima koji će biti direktno za mlade, a u planu je i završetak radova u zgradi Katastra gdje će Omladisnki savjet Srebrenice dobiti nove prostorije.

“Programi kreću od januara naredne godine, a više o tome ćete saznati krajem ove godine do naseg narednog javljanja. Sve informacije možete takođe dobiti i putem društvenih mreža”, poručila je Radomirka Alić.

You must be logged in to post a comment Login