Pripadnici PU Zvornik dobrovoljno darivali krv

Pripadnici Policijske uprave Zvornik se svake godine odazovu humanitarnim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi koja je organizovana od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uvažavajući potrebe Zavoda za tranfuzijsku medicinu Republike Srpske za obnavljanjem zaliha krvi.

Na taj način pripadnici PU Zvornik žele da pokažu humanost policijske profesije i spremnost da pruže pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Policijska uprava Zvornik u svojim redovima ima veliki broj pripadnika koji su redovni davaoci krvi, koji su dragocjenu tečnost darivali preko 60 puta.

Danilo Mirković, kriminalistički tehničar PU Zvornik, je jedan od njih. On je krv darivao 64 puta i redovno se odaziva na akcije dobrovoljnog darivanja krvi, zajedno sa svojom suprugom i sinom Borisavom Mirkovićem, takođe policijskim službenikom PU Zvornik, koji je krv darivao 9 puta.

Borisav je rekao da je prvi put darivao krv kada je imao 18 godina i da se po uzoru na oca Danila, redovno odaziva na ovakve akcije, saopšteno je iz policije.

You must be logged in to post a comment Login