Prijavite se za katalog koji promoviše selo i seoska domaćinstva

U okviru projekta “Izgradnja povjerenja kroz ruralni razvoj” nastao je katalog gdje se prmoviše selo, predstavljaju ponude i promovišu seoska domaćinstva koja se bave nekim vidimo proizvodnje, a biće izrađeno i drugo prošireno izdanje

Projekat koji sprovode Japanska organizacija za ravoj, Opština Bratunac i Udruženje “Priroda” iz Bratunca rezultirao je prvi katalog Decentralizovana proaktivna izložba D-HOPE.

U prvom katalogu je predstavljeno 50 domaćinstava iz bratunačke opštine iz oblasti voćarstva, pčelarstva, plasteničke proizvodnje, proizvodnje rakije, džemova, stočarstva, šumskog bilja, domaće radinosti i turizma.

Projekat se zasniva na tome da seoska domaćinstva ponude svoje proizvode, prikažu procese u segmentima poljoprivrede, stočarstva, proizvodnje voća i povrća, zanata i na taj način privuku turiste iz gradova.

Kako bi se promovisala i druga seoska domaćinstva biće štampano drugo izdanje kataloga za koji se mogu prijaviti svi pojedinci koji će dobiti priliku da stvaraju i promovišu proizvode koji su rezultat ličnih aktivnosti upotrebom sopstvenih vještina i resursa koji su im dostupni.

Sve dodatne informacije i prijavni obrasci mogu se preuzeti u kancelariji br. 27 Opštine Bratunac i u prostorijama Udruženja žena „Priroda“, Vatrogasni dom Bratunac, od 07.00-15.00 časova.

You must be logged in to post a comment Login