Prijavite se na planinarsko-pješački pohod „Staza zdravlja“

Ovog vikenda biće održan planinarsko-pješački pohod Repovac – Skaradovica – Rajska plaža u dužini od 22 kilometra.

Pohod organizuju bratunačke organizacije, Planinarsko društvo „Kik“, Brdsko-biciklistički klub “Mountain Bike” kao i udruženja žena „Priroda“ i „Maja“.

Aktivnost ima za cilj promociju novog turističkog proizvoda iz oblasti avanturstičkog turizma na području ove opštine nazvan ”Staza zdravlja”.

Dionica je duga 22 kilometra i prepuna je prirodnih ljepota, brojnih vidikovaca, šarenolikim svijetom flore i faune i kao takva predstavlja sjajan izbor za bjeg od svakodnevnih stresnih situacija bez kojih je savremeni život nezamisliv.

Staza je izgrađena u projektu „Promocija i razvoj seoskog i avanturističkog turizma na području opštine Bratunac“  koji su partnerski sprovele UŽ “Maja” i UŽ “Priroda” uz podršku Evropske unije, a Projekat za razvoj i promociju turizma Vijeća za regionalnu saradnju – RCC.

U vrijeme korona virusa, kada moramo biti odgovorni i prema sebi i prema drugima, te čuvati i fizičko i mentalno zdravlje, izleti u prirodi su idealno rješenje, poštujući ograničenja i fizičku udaljenost između ljudi. Stoga je ovaj pohod, ne samo promocija novog turističkog proizvoda opštine Bratunac, već i način da se odgovorno družimo u prirodi i čuvamo svoje i tuđe fizičko i mentalno zdravlje. 

Organizatori su za sve učesnike obezbijedili zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju, a pripemili su i doručak i lanč pakete kao i doček na finalnom odredištu Rajska plaža.

Početak pohoda planiran je za subotu, 25. juli, od 8.00 časova sa lokacije samouslužne autopraonice u Repovcu, dok je dolazak na Rajsku plažu predviđen je u periodu između 15.00 i 17.00 časova.

Prijaviti se možete dikretno Planinarskom društvu „Kik“, ili na e mail: jelika@spinter.net, priroda@teol.net i telefone: 056/410-662 ili 056/465-365 najkasnije do 24. jula.    

You must be logged in to post a comment Login