Prezentacija radionica prvog TCFT u Bosni i Hercegovini

Prvi internacionalni kulturni i umjetnički festival “The Complete Freedom of Truth / Potpuna sloboda istine” ulazi u završnicu.

Nakon festivalskih dana u Višegradu i Jelahu u Srebrenici su juče održane aktivosti na kojima je prikazan rad i tok radionica. Prve dio aktivnosti krenuo je u 16.00 časova gdje su prikazane plesne radionice, kao i radionice na kojima su učestvovala djeca iz Udruženja “Leptir”, zatim muzičke, parkur i cirkus radionice.

Svi performansi postavljeni su na tri lokacije tako da je publika kroz šetnju centrom pratila sva dešavanja od Kulturnog centra, parka do Kuće dobrih tonova.

U večernjim satima program je počeo u 20.00 časova gdje su se nastavili performansi.

Lutkarsku predstavu “Ljubav Lutke i muzike” koju su preredili Prsti teatar iz Gruzije uz muzičku pratnju Setubal omladinskog ansambla iz Portugala, muziku je komponovao Antonio Laertes. Pozorišna predstava “AB – Ostrvo” – Theatre Ensemble osmislio David Glass, plesnu tačku “Vidim vatru” – koreografija i ples Cody Levi, Zoe Amber Cochrane i Isabella Archibald, performans “Reza” – koreografija i izvedba Wade Lankstead The Urban Playground Timom. “Silver Town” pjesma, fotografija, film Elise Ruby, Shaniqua Benjamin i Naomi Gabriel. “Sloboda” – film, poezija i ples u saradnji sa Amy Dave Eilis, Zoe, Issy i Emma.

Pjesme “Sloboda”, “Demokratija”, Sevdah Putovanje ljubavi koje izvode muzičari i učesnici programa.

Danas se održavaju zavšne aktivnosti a već sutra učesnici iz sedam država odlaze iz Srebrenice čime se završava prvi TCFT koji je počeo 2. avgusta u Bosni i Hercegovini.

Mnogo više fotografija pogledajte na našoj zvanično Fb stranici.

Više informacija na OVOM LINKU ili zvaničnom sajtu projekta: www.thecompletefreedomoftruth.com

You must be logged in to post a comment Login