Pregled važnih informacija

Na teritoriiji naše opštine i dalje je opasnost od klizišta, ekipe Civilne zaštite su na terenu. Ukoliko u vašem okruženju postoje klizišta ili začepljenja to možete prijaviti na brojeve telefona: 056/445-543, 065/948-232, 065/913-364 i 061/244-842. Potrebna je pomoć opštini u mehanizaciji i gorivu kako bi se rasčistila klizišta.

Na terenu je ekipa Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Srebrenici koja se javlja na pozive građana, telefoni su: 056/440-194 i 065/283-594 – Ljubiša Stojanović.

Vodu nemaju Plavi most, Žuti most i Skelani. Nadležni iz Komunalnog preduzeća “Polet” savjetuju da se voda iz vodvoda prije upotrebe prokuva.

Juče je otkazana kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2014” koja je trebala da počne 28. maja. Sva sredstva preusmjerena su na sanaciju štete uzrokovanim poplavama i klizištima.

Kurs umjetničke fotografije, koji je trebao da se održi od 22. maja do 25. maja, odložen je zbog vanredne situacije koja je zadesila našu opštinu. Prijatelji Srebrenice izjavili su da će o novom terminu naknadno obavijestiti polaznike kursa. Kurs je trebao voditi poznati fotograf Yamandu Roos iz Holandije.

Moto klub “Argentum” iz  Srebrenice odložio je Moto susrete bajkera u Srebrenici. Inače, sva moto okupljanja bajkera u BiH su odložena.

Muzičari iz Srebrenice i okolnih gradova održaće sutra od 15.00 do 22.00 sata humanitarnu svirku na kojoj se ulaz plaća u doniranju vode, hrane ili nekih sredstava za higijenu kako bi se pomoglo ugroženim u poplavama.

Pravoslavna crkva u Srebrenici danas organizuje humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za ljude ugrožene u poplavama. Akcija traje do večeras a ujutru se kamion upućuje prema Doboju. Odazovite se akciji.

Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za stanovnike zaseoka Sladna u Konjević Polju na području Bratunca.

Na području Srebrenice aktivirano je 115 klizišta koja ugrožavaju lokalne puteve tako da je većina putnih pravaca još uvijek neprohodna i onemogućeno je odvijanje saobraćaja. Asfaltni put Potočari-Šušnjari dužine 12,5 km u nevremenu koje je zadesilo Srebrenicu unišen je na tri mjesta i odsječena su sela: Milačevići, Broševići, Lehovići, Babuljice, Šušnjari, Brezova Njiva, Jaglići, Paljanci i Slatina, prenosi RGD studio Srebrenica.

Ukoliko primjetite minu ili nešto što podsjeća na minsko-eksplozivno sredstvo to možete prijaviti na broj telefona: 056/ 440-523.

Obdanište “Poletarac” do danas je prikupilo oko 100 paketa za djecu i porodičnih paketa. Akciji su se najviše odazvali roditelji djece i građani.

Narodna biblioteka Srebrenice pokrenula je akciju prikupljanja knjiga “Knjiga za druga” za biblioteke koje su uništene u poplavama koje su zadesile našu zemlju.

Crveni krst Srebrenica i dalje prima humanitarnu pomoć građana Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login