Pregled važnih informacija za danas

Danas u Srebrenici održaće se humanitarna svirka na kojoj učešće uzimaju muzičari iz Srebrenice, Bratunca, Zvornika i Bajine Bašte.

Stanovnici Skelana dobili su vodu, očekuje se da će i Crvica uskoro dobiti vode. Vodu nemaju dijelovi Potočara i Žutog mosta.

Mladi iz Srebrenice i Bratunca jutros su otišli u Šekoviće kako bi pomogli ljudima u čišćenju a Crveni krst Srebrenica uputio je i pakete pomoći.

Akcija obdaništa “Poletarac” trajaće do sutra. Kako su nam rekli, prikupili su oko 100 paketa.

Narodna biblioteka Srebrenica započela je sa akcijom “Knjiga za druga” tokom koje će se prikupljati knjige za biblioteke koje su uništene u poplavama koje su zadesile našu zemlju.

Na teritoriiji naše opštine i dalje je opasnost od klizišta, ekipe Civilne zaštite su na terenu. Ukoliko u vašem okruženju postoje klizišta ili začepljenja to možete prijaviti na brojeve telefona: 056/445-543, 065/948-232, 065/913-364 i 061/244-842. Potrebna je pomoć opštini u mehanizaciji i gorivu kako bi se rasčistila klizišta.

Ukoliko primjetite minu ili nešto što podsjeća na minsko-eksplozivno sredstvo to možete prijaviti na broj telefona: 056/ 440-523.

Na terenu je ekipa Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Srebrenici koja se javlja na pozive građana, telefoni su: 056/440-194 i 065/283-594 – Ljubiša Stojanović.

Narodna biblioteka Srebrenica postavila je izložbu „Neknjižna građa Zavičajne zbirke“ koja svjedoči o jednom vremenskom periodu rada ne samo biblioteke već i institucija, organizacija i ustanova na području opštine Srebrenica. Izložba predstavlja jednu od planiranih aktivnosti u okviru programa obilježavanja 55 godina rada biblioteke.

Formirana je Komisija za procjenu šteta nastalih usljed velikih poplava koje su u proteklih nekoliko dana zahvatile šire područje opštine Srebrenica. Komisija je već od danas na terenu obilazi teren, a glavni zadatak je u što kraćem vremenskom roku evidentirati i procjeniti  nastalu štetu. Obilaze kompleten teren koji je bio zahvaćen poplavama, kako bi se evidentirala sva nastala šteta, stoji na sajtu Prijatelja Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login