Predstava “Putokazi” odigrana u punoj sali

U sklopu prvog Internacionalnog kulturnog i umjetničkog festivala “The Complete Freedom of Truth / Potpuna sloboda istine” sinoć je odigrana pozorišna predstava “Putokazi” Teata “Mimart” iz Beograda.

U prepunoj sali Omladinskog centra Srebrenica odigrana je pozorišna predstava “Putokazi” inspirisana djelom “Znakovi pored puta” nobelovca Ive Andrića.

Predstava je nastala u sklopu višemjesečnih radionica za mlade u okviru programa Erasmus +TCFT i potrebe da se kroz pogled mladog čovjeka razviju mogućnosti budućnosti društva, kulture i umjetnosti.

Kroz video prezentaciju, neverbalni teatar, ples, saksofon, “Mimart” je pokazao u kom pravcu ide ovo društvo, kakav mu je pogled na svijet ali i ostavio putokaz da izlaz i prolaz u bolje vrijeme, koje obećava, postoji ali je neophodno biti strpljiv i pratiti put.

Teatar Mimart je jedan od prvih alternativnih teatara u Ex-Yu osnovan 1984. godine u Beogradu. Nela Antonović, osnivač, direktor i reditelj Teatra “Mimart”, kao magistar tehničkih nauka istražuje sa saradnicima transmedijalnim postupkom nove kodove kroz otvoren proces koji mogu pomjeriti granice pozorišta.

U predstavi igraju: Anja Nikolić, Verica Jovanović, Nina Petrov, Teodora Sarić, Katarina Orlandić, Lara Popović i Lidija Antonović. Dramaturg Filip Jokanović, kostimi Lara Popović, scena i video art Lidija Antonović, muzika Predrag Radovančević i Nemanja Čabrić, saksofon Teodora Sarić i koncept i mentor Nela Antonović.

Nakon Srebrenice, predstava će se odigrati 18. septembra na BITEF teatar festivalu u Beogradu.

Prošle godine Teatar “Mimart” je obilježio trideset godina rada, 55 predstava ovog pozorišta i preko 400 performansa a predstava “Putokazi” premijerno je izvedena krajem maja 2015. godine.

You must be logged in to post a comment Login