Pozorište “Milica Topalović” priprema dvije nove predstave

Amatersko pozorište “Milica Topalović” Bratunac koje je nedavno osnovano, nakon prve uspješne predstave ponovo je na pozornici i priprema dva nova komada.

Mladi iz Bratunca i Srebrenice pripremaju dvije predstave čime žele počastiti žitelje ova dva mjesta kulturnim sadržajem – novim predstavama.

“Predstava “Tramvaj zvani želja” je adaptacija istoimenog romana američkog pisca Tenesi Vilijamsa zbog koga je dobio Pulicerovu nagradu za dramu. Na tu ideju došli su učenici kada su odgledali televizijsku adaptaciju ovog romana. Cilj ove predstave je približavanje djece američkoj književnosti kroz jedan od njenih najpoznatijih romana”, rekla je Maja Stevanović, saradnik na predstavi i profesorica engleskog jezika.

Ova predstava održače se u sklopu kulturne manifestacije “Srebrenica Wave Festival” koja počinje 18. jula u Srebrenici, nakon čega će se odigrati i za publiku u Bratuncu.

Druga predstava je ideja mladih glumaca koji žele da se bave temom anomalija u društvu.

“Trenutno radimo jednu predstavu u kojoj ćemo da pokušamo, na jedan naš način, pomalo duhovit, da obradimo neke probleme koji nas sve muče u današnje vrijeme. Pokušaćemo da obradimo probleme korupcije, partijskog zapošljavanja, problem narušenih porodičnih odnosa i druge zastupljen probleme u društvu”, rekao je Ranko Jakovljević, profesor i osnivač pozorišta.

Mladi glumci više puta sedmično imaju probe i pripremaju se za nastupe. Nedavno su nastupili u Zvorniku a očekuju nastupe i u Foči, na kulturnoj manifestaciji u Bratuncu, pozorišnom festivalu u Srebrenici ali i drugim mjestima širom zemlje.

Prva predstava Amaterskog pozorišta “Milica Topalović” Bratunac “Ženski razgovori” prihvaćena je odlično od strane publike koja očekuje nove komade ovog mladog pozorišta.

Autor: M. Kojić

You must be logged in to post a comment Login