Poznati nagrađeni konkursa „Stopama Luke Milovanova Georgijevića“

Izabrani su najbolji radovi pristigli na peti konkurs za nagrade i stipendije u sklopu kulturno-prosvjetne manifestacija „Stopama Luke Milovanova Georgijevića 2023“.

Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Srebrenica u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srebrenica objavio je rezultate ovogodišnjeg jubilarnog konkursa na koji je pristiglo 280 prijava iz čitavog regiona.

Književnu nagradu „Luka Milovanov Georgijević“ osvojila je dr Jelina Đurković iz Bijeljine.

Književna nagrada „Zvonimir Šubić“ prema izboru žirija biće uručena Aleksandru M. Arsenijeviću iz Beograda, novinarska nagrada „Boško Milovanović“ ove godine pripašće Kaji Pančić Milenković iz Pirota.

Literarnu nagradu „Živan Jovanović“ osvojio je Matija Blagojević iz Srebrenice, a stipendiju “Luka M. Georgijević” dobila je Nina Božić, student druge godine Visoke škole elektrotehnike i računarstva u Beogradu.

U Časopisu za kulturu, književnost i umjetnost “Srebrni vijenac” i ove godine biče objavljen veliki broj radova koje je izabrao stručni žiri.

U narednom periodu biće poznat i termin održavanja manifestacije na kojoj će biti uručene nagrade svim nagrađenim uz predstavljanje novog broja časopisa i godišnjaka kao i prigodan program.

You must be logged in to post a comment Login