Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava promocija filma

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa udruženjem građana “Silver media” i Interaktivnim info portalom eSrebrenica.ba, organizuju projekciju filma “Prošlost traje zauvek”, autorice Danice Vučenić, u produkciji B92.

U dokumentarnom filmu “Prošlost traje zauvek” autori tragaju za odgovorom na pitanje suočavanja sa prošlošću kroz poziciju Njemačke, sa posebnim osvrtom na razlike u perspektivi i percepciji Drugog svjetskog ratu u podijeljenom društvu tadašnje Istočne i Zapadne Njemačke.

Film traje sat i šesnaest minuta, nakon čega će uslijediti kratka rasprava, kao i razgovor o tome šta Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa lokalnim organizacijama, može uraditi na dijalogu i zaštiti ljudskih prava, kao i aktiviranju mladih na temama svakodnevnih problema lokalne zajednice.

Ovo će biti prilika i za promociju Portala eSrebrenica.ba, planovima za budućnost i aktiviranju mladih ljudi na istraživačkom novinarstvu i izvještavanju o lokalnoj zajednici. U okviru pauze bit će organizovano osvježenje za goste, te Vas pozivamo da se okupite u što većem broju.

Mjesto projekcije filma je rock caffe “Marlboro”, 9. decembra (ponedjeljak) sa početkom u 20 časova.

Inicijativa mladih za ljudska prava BiH

You must be logged in to post a comment Login