Povodom Dana opštine Srebrenica uručene zahvalnice

U Srebrenici je danas izvršena podijela zahvalnica i nagrada za istaknute pojedince i kolektive povodom obilježavanja Dana opštine Srebrenica, 11. marta.

Nagrade su urućene pojedincima i kolektivima iz raznih sfera društvenog života ove lokalne zajednice.

Nagrade i priznanja uručio je načelnik ove opštine Mladen Grujičić i njegovi saradnici, a proslava Dana opštine najavljena je za nedjelju, 11. marta kada se očekuju visoke zvanice kao i otvaranje firme “Ekonomik” u Srebrenici i posjeta novoizgrađenom dječijem vrtiću.

Ove godine obilježavanje Dana opštine Srebrenica biće bez predstavnika bošnjačkih partija koje se nisu složile da Plaketu sa zlatnim grbom opštine Srebrenica dobije predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zbog čega su napustili skupštinu i odbili učešće na proslavi i svečanoj skupštini.

Pored Dodika, Plaketu sa srebrenim grbom opštine Srebrenica dobiće član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, a Plaketa sa bronzanim grbom opštine Srebrenica biće uručena Međunarodnom forumu solidarnosti “Emmaus”.

Centralna manifestacija zakazana je za 11. mart u Kulturnom centru Srebrenica od 12.00 časova, dok je zakuska zakazana za 14.40 u Colosseum u Bratuncu.

Najavljena je i obustava saobraćaja od 9.00 do 14.00 časova za teretna vozila dok se saobraćaj za sva druga vozila neće obavljati pored zgrade Opštine Srebrenica već će se dvosmjerno prusmjeriti za sporednu ulicu 27. jula, dok će ulica Vase Jovanovića i Srebreničkog odreda biti zatvorena.

Foto: Miro Pejić

You must be logged in to post a comment Login