Potpisani ugovori sa stipendistima opštine Bratunac

U Bratuncu su danas svečano potpisani ugovori sa studentima koji će u narednih osam, odnosno četiri mjeseca primati opštinsku stipendiju.

Iz budžeta opštine je za tu namjenu izdvojeno 121.600 KM. Na konkurs za dodjelu opštinskih stipendija prijavilo se 214 studenata, od toga je sve uslove predviđene konkursom ispunilo njih 201, 101 student će primati stipendiju u trajanju od osam mjeseci, a 100 studenata će primati stipendiju u trajanju od četiri mjeseci.

“12 godina traje dodjela stipendija i veoma bitno u tome je što su svake godine sve stipendije isplaćene i sigurno će to biti i ove godine“, rekao je na potpisivanju ugovora Nedeljko Mlađenović, načelnik Opštine Bratunac.

On je takođe istakao da su, pored ovih sredstava za stipendije, planirana i sredstva za srednje i osnovno obrazovanje, a uvijek postoji mogućnost jednokratne pomoći u toku cijele godine za sve ugroženije studente i učenike, vrata su im uvijek otvorena.

“Uspijeh koji postižete na svim univerzitetima, i u Republici Srpskoj, i u Srbiji, i na nivou Bosne i Hercegovine, pokazuje da prezentujete svoju opštinu i ostvarujete najbolje rezultate i to je zasluga i osnovnog i srednjeg obrazovanja, ali zasluga i roditelja koji finansiraju i usmjeravaju svoju djecu“, kazao je načelnik Mlađenović.

Na kraju govora načelnik je poželio sreću svim studentima.

“Ja vam želim puno uspjeha u studiranju, da što prije završite, a obaveza svih nas jeste da se kasnije to realizuje u život.“

Uskoro studenti mogu očekivati i uplaćenu prvu stipendiju za mjesec mart.

You must be logged in to post a comment Login