Potpisani ugovori o finansiranju bruto plate za četiri kandidata iz Srebrenice

U prostorijama Narodne biblioteke u Srebrenici danas je upriličena dodjela internih certifikata i potpisivanje ugovora između Udruženja za psiho-socijalnu podršku „Progres“ iz Sarajeva, kao i nekoliko poslodavaca iz Srebrenice u sklopu projekta Pro-posao, kojeg realizuje ovo udruženje.

„Projekat se odnosi na pružanje podrške u profesionalnoj orijentaciji, praktičnoj obuci i profesionalnom usavršavanju kandidata. Projekat provodimo duži niz godina u 9 projektnih regija u cijeloj BiH, a jedna od tih regija je i Srebrenica“, rekao je Elvir Čaušević, koordinator projekta Pro-posao.

Udruženje „Progres“, kroz ovaj projekat podržava poslodavce kroz obezbjeđivanje bruto plate za uposlenike u periodu od 6 mjeseci,  što je od velike koristi za poslodavce koji su obavezni obezbijediti samo poreze na platu svojih uposlenika.

ugovori o finansiranju plata 01

„Ovim projektom kandidati stiču obuku kod svojih poslodavaca. Najvažnije je da nakon obuke korisnik stekne što više znanja i vještina svoje prekvalifikacije“, rekao je Čaušević.

On je dodao da su danas uručeni certifikati kandidatima iz prošle godine, a da su za ovu godinu, preko partnerske organizacije iz Minhena, obezbijeđena sredstva za još 4 polaznika.

Iznos sredstava za jednog kandidata iznosi 1.200 eura za šestomjesečni period.

You must be logged in to post a comment Login