Postignut dogovor: Usvojen rebalans budžeta opštine Bratunac

Na današnjem nastavku prekinute sjednice od 30. oktobra usvojen je rebalansa budžeta opštine Bratunac za 2023. godinu u iznosu 16.168.800 KM što je uvećanje za osam odsto u odnosu na planirani budžet za ovu godinu od 15.030.000 maraka.

Vršilac dužnosti načelnika za finansije ove lokalne zajednice Danijela Mrakić, rekla je da se ovim rebalansom usklađuju prihodi i rashodi na bazi devetomjesečnih rezultata izvršenja budžeta.

Današnja sjednica počela je traženjem pojedinih odbornika izvinjenje od načelnika opštine Lazara Prodanovića koji je uputio oštre kritike na njihov rad nakon nenajavljenog napuštanja sjednice Skupštine opštine 30. oktobra.

Prodanović je ostao pri svojim stavovima i istakao da neće potpisati naloge za isplatu plata niti bilo koji drugi nalog za plaćanje, ako se krši zakon, do usvajanja Nacrta rebalansa budžeta.

Nakon usvajanja Nacrta rebalansa budžeta usvojene su još dvije odluke koje definišu eksproprijaciju zemljišta za izgradnju spomen kompleksa, a onda su odbornici su većinom glasova odbili prijedlogen ekoliko tehničkih odluka među kojima su odluke o komunalnom redu, parkiranju i eksproprijaciji bespravno uknjiženih garaža i slično.

You must be logged in to post a comment Login