(FOTO+VIDEO) Posjetili smo KUD “Vaso Jovanović”

Sinoć smo bili u posjeti  KUD-u “Vaso Jovanović”. Ono što smo tamo zatekli jeste mnogo članova, pozitivna atmosfera i novog koreografa, Sulju Jelkića koji uveliko radi na pripremanju novih igara i koreografija.

“Kulturno umjetničko društvo je nakon zimske pauze ponovo krenulo sa probama. I evo, mi smo u periodu od 03. februara do danas uspjeli da skupimo, nekih 60-tak članova koje smo morali podijeliti u tri sekcije. Imamo najmlađe u dobi od 6, 7 do 8 godina, njih ima oko 10-tak. Zatim, najbrojnija skupina djeca od 8 godina pa do 12, 13, njih ima oko 35 i prava ili A selekcija njih ima negdje oko 20 djevojaka i momaka,” rekao nam je predsjednik KUD-a “Vaso Jovanović” Nermin Alivuković.

Zbog velikog broja djece i omladine probe su produžene pa traju do 20.30h, utorkom i četvrtkom, prva grupa počinje u 17.30h.

Trenutno KUD “Vaso Jovanović” priprema srednju grupu dječaka i djevojčica za učešće na Festivalu djeteta koji će se održati u Tursko gdje je naše kulturno društvo nastupilo 2007. godine. Pored tog nastupa, KUD priprema nastup pred domaćom publikom gdje želi prezentovati dosadašnji rad i rezultate koji su ostvareni sa dolaskom novog koreografa, Sulje Jelkića. KUD “Vaso Jovanović”, povodom nastupa u Srebrenici ugostiće i jedno kulturno umjetničko društvo iz Hrvatske.

Trenutno u sklopu KUD-a postoji samo folklorna sekcija dok je u planu da se u dogledno vrijeme pokrene muzička i dramska sekcija.

Tokom ove posjete, oduševila nas je energija novog koreografa, njegova motivacija, stručnost i prilaz članovima KUD-a. O utisicima u dosadašnjem radu pitali smo i novog koreografa Sulju Jelkića.

“Meni je prvi put nakon 30 godina zadovoljstva da se nađem ponovo na ovom mjestu. Moja životna želja je bila da mi se ostvari ovaj san i da postanem ponovo koreograf ovog kulturno umjetničkog društva čiji sam koreograf bio i prije rata. Trudićemo se da ostvarimo rezultate samo onakve kakvi se mogu poželjeti. Nama je najbitnije da imamo dovoljan broj članova i da imamo materijalnu i moralnu i svu drugu pomoć kako bi ovo društvo egzistiralo. Mislim da ćemo napraviti jedno srebreničko društvo koje će ozvanjati Bosnom i Hercegovinom,” rekao nam je koreograf KUD-a “Vaso Jovanović” Suljo Jelkić.

You must be logged in to post a comment Login