Posjetili smo KK “Guber”, Školu košarke za djevojčice i dječake

Sinoć smo bili u posjeti sportskom kolektivu koji okuplja veliki broj djece, Škola košarke “Guber”.

U Školi košarke ima oko 50 djevojčica i dječaka u kategorijama mini basket, od 5 do 7 godina, oko 25 djece i pioniri, mlađih pionira ima 25. Nedavno, Škola košarke “Guber” učestvovala je na finalnom turniru u sklopu Sportskih igara mladih u Sarajevu gdje je bilo oko 400 mladih sportista iz naše zemlje.

KK “Guber” Srebrenica formira se 1996. godine u sklopu Sportskog društva “Guber”, oslanjajući se na tradiciju nekadašnjeg kluba “Feros”, a Škola košarke “Guber” za djevojčice i dječake djeluje u okviru košarkaškog kluba oko deset godina.

Duži niz godina u Srebrenici nisu postojali adekvatni uslovi za košarku, osim u ljetnjem periodu jer sala u “Prvoj osnovoj školi” Srebrenica nije bila uslovna za rad, nedavno je i taj problem je riješen.

“Ovu školsku godinu krenuli smo intezivnije da radimo sa djecom zbog toga što imamo obnovljenu školsku salu u kojoj želimo naredne godine, ukoliko budemo imali dovoljno sredstava, da učestvujemo u ligama mladih Republike Srpske”, rekao je Dragan Bibić, trener Škole košarke “Guber” u Srebrenici.

Od naredne godine uprava želi da se mališani takmiče jer sada za to postoje izuzetno dobri uslovi, sala je obnovljena i nadaju se da će Opština Srebrenica podržati i takmičarsko učešće ovog kluba.

Već nekoliko godina KK “Guber” nema prvi tim i ne takmiči se. Uređenjem sale stvaraju se prilike za pokretanje juniorske ekipe, ali za sada ostaje samo Škola košarke dok se ne stvore uslovi i kadar za druge selekcije. Kako kaže Bibić, postoji dosta problema, jedan je svakako finansijske prirode jer klub nema sponzora kao i problem opreme za rad sa djecom.

“Aplicirali smo kod nekih nevladinih organizacija da bi riješili problem sa opremom i nadamo se pozitivnom odgovoru”, ističe Bibić.

Glavni finansijer je Opština Srebrenica koja je klub uvrstila u budžet, tako da se iz uprave nadaju da će naredne godine KK “Guber”, Škola košarke “Guber” imati više sredstava kako bi normalno mogli da učestvuje u takmičenjima za mlađe kategorije.

U video sadržaju pogledajte kako najmlađi Srebreničani vrijedno treniraju.

You must be logged in to post a comment Login