Portret Hilda Đozić

Izložba fotografija “Srebrenica danas” fotografa Dejana Petrovića kroz koju je obrađeno osam portreta četrnaest ljudi predstavlja vizuelni portret grada i njegovih stanovnika.

Portret Hilda Đozić

Hilda ne svira bubnjeve, ali voli muziku i ono što muziku dovodi u ovaj gradić. Ona radi u kući dobrih melodija koja je domaćin Superaru, inicijativi koja omogućuje mladim ljudima da iskuse značaj i ljepotu zajedničkog stvaranja muzike. Kroz muziku i prijateljstvo jačaju svoje ključne životne vještine: samopouzdanje, poštovanje, disciplinu, osjećaj zajedništva, i osjećaj odgovornosti.

Porteret prati tekst Jasmile Žbanić “Sličice za smijeh” koji u tri kratke priče opisuje Srebrenicu, kroz otvaranje Kuće dobrih tonova, Hasana koji se osjeća kao neko ko lljud inspiriše na Srebrneicu i stradanje, obilježavanje Dana Holokausta u Holandiji.

srebrenicatoday008

Pored Srebrenice, izložba je postavljena u Beču i u Beogradu do 26. jula, a uskoro i drugim svjetskim gradovima.

Projekat je podržala ERSTE Fondacija i Fondacija Bauern Helfen Bauern – Bratunac.

Portal eSrebrenica.ba u proteklim danima donosio po jedan portret učesnika vizuelnog portreta – “Srebrenica danas” sa dijelovima iz tekstova koje su pisale istaknute ličnosti iz BiH i svijeta a koje možete pogledati  na našeom sajtu.

You must be logged in to post a comment Login