Portal eSrebrenica.ba osuđuje napad na Begu Bektića

Bego Bektić v.d. načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Opštine Srebrenica, napadnut je na terenu dok je obavljao službenu dužnost kao član ekipe civilne zaštite. Naime, po pozivu porodice iz sela Orahovica nadomak Srebrenice, ekipa Civilne zaštite opštine Srebrenica izašla je na teren radi utvrđivanja činjeničnog stanja. Ovu vijest objavili su Prijatelji Srebrenice i RGD studio Srebrenica.

Na Bektića je nasrnuo čovjek verbalno, vrijeđao ga na osnovu vjerske i nacionalne pripadnosti, čak je i fizički nasrnuo na njega. Napad na Bektića prijavljen je policiji.

Ekipa Civilne zaštite više od dva dana nosi se sa problemima na terenu, poplavam, odronima, spašavanjem stanovnika i imovine i pored toga uvijek nađe vrijeme i za naš Portal, informišući nas o stanju na terenu. Portal eSrebrenica.ba osuđe ovakve postupke pojedinaca posebno u ovako teškoj situaciji.

Načelnik Duraković poziva na solidarnost i saradnju sve stanovnike opštine. Ističe da nam je ova nevolja zajednička i da je tako moramo i rješavati, prenose Prijatelji Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login