Porodica Hasanović: Samo želimo da se odužimo svom kraju i da ga promovišemo

Od ovog ljeta, odmah uz obalu rijeke Drine u selu Redžići kod Bratunca otvoren je moderan objekat „River Drina“ koji nudi vrhunske uslove za odmor.

Nisveta i Enez Hasanović prije devet godina vratili su se u svoje Redžiće iz Holandije gdje su početkom ratnih sukoba pronašli drugi dom. Obnavljaju svoju kuću i nastavljaju život tamo gdje su ga i započeli.

Enez je kao vozač u transportnom preduzeću “Vihor” iz Bratunca mnogo vremena provodio na putu i brzo se odlučio da pokrene svoj biznis nakon čega je najviše radio u Italiji gdje ga zatiče rat u BiH, a ubrzo mu iz Bratunca dolaze supruga i sin čime je porodica na okupu.

Nisu imali velike planove kada su došli u Redžiće, ali zajedno sa sinom Husom i njegovom porodicom pokreću nešto što danas izgleda kao idealno mjesto za odmor na obali najljepše rijeke Drine.

“Nakon našeg povratka u Bratunac naš sin je sa svojom porodicom zbog posla otišao u Švajcarsku. Naša snaja Zijada prije dvije godine imala je želju, pošto najviše slobodnog vremena i odmore provode u Redžićima sa djecom, da tu napravimo bazen koji bi se koristio tokom čitave godine”, kaže Nisveta i dodaje da je zapravo tu rođena ideja apartmana za odmor koji nose i simboličan naziv “River Drina”.

Njen suprug Enez priča nam da je vrlo rado podržao ideju svoje porodice i da je izgradnja bazena, anagažovanje firme, praćenje radova bilo njegovo zaduženje.

“Odmah iza garaže izgradili smo zatvoreni bazen sa pogledom na Drinu gdje smo željeli da se ispune svi standardi i da to bude profesionalno obavljeno, što se kaže kao sebi, a u bazenu je slana voda sa masažerima i drugim sadržajima. U sklopu je i sauna kao i prateće prostorije”, kaže Enez.

Njihov sin Huso je počekom pandemije korone sa porodicom iz Švajcarske za vikend otputovao u najbliže pogranično mjesto u Italiji gdje je došao na ideju da u svom Bratuncu izgradi apartmane za odmor.

“Boravkom u Italiji u tom periodu mnogih restrikcija došli smo na ideju zašto sve to, ali i bolje, ne bi mogli da napravimo u našem Bratuncu gdje imamo sve uslove za turizam. Nakon bazena odlučili smo da iznad garaže uradimo sprat i pretvorimo ga u moderne apartmane. Bazen se završavao, a tu je rijeka Drina, ništa više nam i ne treba za ljude koji vole ovakav vid odmora”, ispričao nam je Huso.

Danas je na imanju porodice Hasanović zaokružena ponuda gdje pored tri apartmana sa 12 ležajeva ima i zatvoreni bazen sa saunom, dječije igralište, ljetnikovac na samoj obali Drine i drugi sadržaji za odmor.

Nisveta i Enez kažu da su početkom ljeta zvanično počeli sa radom i da su do sada imali veliki broj gostiju iz naše zemlje, Srbije i regiona, ali i Evrope. Mnogi od njih vratili su se ponovo na dan ili dva u „River Drina“.

„Žena i ja se organizujemo i polako, ništa nam nije teško. Huso se bavi promocijom i zakazivanjem termina preko interneta. Ako je velika gužva uvijek pronađemo ispomoć, a najvažnije nam je da ljudi odu zadovoljni. Neki su se brzo vratili i dopada im se ovdje. Iako sam u penziji, ovo nam dođe kao hobi kojim promovišemo ovaj kraj i ljepote, ljudima se dopada i u tome je naš uspjeh“, kaže Enez.

Svoju porodičnu kuću, apartmane i bazen izgradili su vlastitim sredstvima sa željom da njihovi unučići dolaze i sačuvaju veze sa svojom zemljom.

„Ovo je prelijepa zemlja koja ima šta da ponudi. Ovim smo željeli da se na neki način odužimo svom kraju, a polako se pripremam i povrataka kada dođe vrijeme za penziju, ali i da moje kćerke imaju jače veze sa ovim mjestom gdje uvijek rado dolazimo“, poručio je Huso, jedan od rijetkih koji ne zaboravlja svoje mjesto.

Početkom pandemije sa lijeve i desene obale Drine interes za kupovinom placeva, iznajmljivanjem vikendica i kuća za odmor bio je nikad veći. Cijene su brzo porasle, a uvijek se traži plac više kao i krevet.

U Bratuncu se proteklih godina grade slični objekti za privatnu i komercijalnu upotrebu, a sve je više i turista koji zbog posjećuju ove krajeve i u njima uživaju.

You must be logged in to post a comment Login