Porez na solidarnost do kraja godine

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o posebnom doprinosu za solidarnost kojim je do 31. decembra ove godine produžen rok za izdvajanje sredstava posebnog doprinosa za solidarnost.

“Na osnovu izmjena ovog zakona poseban doprinos za solidarnost ubuduće neće plaćati penzioneri ni fizička lica koja ostvaruju dohodak od ličnih primanja do 370 KM”, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Sredstva će se i dalje izdvajati od ličnih primanja svih fizičkih lica koja ostvaruju dohodak, računajući i dohodak po osnovu naknada za članstvo u upravnim i nadzornim odborima, odborima za reviziju, savjetima i komisijama, a koji je oporeziv u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak, u nepromjenjenim iznosima, odnosno procentima za fizičko lice i isplatioca dohotka.

Vlada Republike Srpske utvrdila je ovo zakonsko rješenje na inicijativu Fonda solidarnsti za obnovu Republike Srpske i uputiće ga po hitnom postupku Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Izvor: Srna

You must be logged in to post a comment Login