Pored motela „Alić“ u planu i drugi projekti

Biznismen iz Srebrenice Safet Alić od 2011. godine uložio je oko 2 miliona KM na poslovne projekte u svom rodnom gradu, a neki od njih se trenutno nalaze u fazi realizacije.

Devastirana zgrada u centru Srebrenice preuređena je u motel i restoran „Alić“ koji raspolaže kapacitetom od 20 soba i 50 ležajeva, dok restoran raspolaže sa 200 sjedećih mjesta.

„Nakon izgradnje motela, odlučeno je da se ova djelatnost proširi i na jezero Perućac, na kojem je izgrađena kuća koja raspolaže sa 15 ležajeva, a u kojoj se planira otvoriti restoran i aktivirati sadržaji kao što je plovidba jezerom u vlastitim čamcima“, rekao je Armin Hasanović, poslovođa u motelu „Alić“.

Kućom na jezeru Perućac planira se  proširiti uslužna djelatnost motela i tako turistima ponuditi veći sadržaj, ali i uživanje u prirodnim ljepotama Srebrenice.

„Pored navedenih projekata, u fazi je i realizacija investicije koja se ne odnosi na turistički sektor. Trenutno se u mjestu Sućeska gradi pilićarnik u kojem bi posao trebalo da pronađe od 10 do 15 mještana ove mjesne zajednice“, kaže Hasanović.

Hasanović nam je rekao da je vlasnik motela „Alić“ pokazao zainteresovanost za još jedan ugostiteljski projekat koji se odnosi na susjednu opštinu, ali da konkretnije informacije može dati sam investitor.

Safet Alić živi u Švicarskoj u kojoj vodi jako uspješnu firmu za sakupljanje i preprodaju sekundarnih sirovina i iz ljubavi prema Srebrenici je dio zarade odlučio investirati u svoj grad.

U sezonskim mjesecima u motelu „Alić“ uposleno je 7 radnika, dok u zimskom periodu ovdje radi 5 ljudi.

You must be logged in to post a comment Login