Ponovo uništavanje čempresa na Guberu

Na šetalištu Guber nepoznato lice, ili više njih ponovo je uništilo posađene čemprese.

Komunalno preduzeće “Polet” iz Srebrenice do je sada nekoliko puta izvršilo sađenje čempresa i čišćenje ovog šetališta zbog neodgovornosti posjetilaca koji iza sebe ostavljaju smeće i uništavaju javno dobro.

“Do sada je sa šetališta Guber odneseno više od 20 čempresa koji su posađeni. Sada nam nedostaje 6 komada koji su se primili i narasli do jednog metra. Mi smo apelovali na sve da se javno dobro čuva, međutim ovim treba da se bavi Komunalna policija”, rekao je Hakija Meholjić, direktor Komunalnog predzeća “Polet”.

On ističe da je razočaran kako se pojedinci ophode prema ovoj lokaciji u kojoj je uloženo mnogo rada, ljubavi i novca kako bi danas postalo jedno od najposjećenijih lokacija za odmor i rekreaciju i upotrebu ljekovitih voda.

Radove uređenja ovog šetališta započeo je JKP “Polet” iz Srebrenice uz finansijsku podršku Opštine Srebrenice i UNDP-a koji su željeli da urede Srebrenicu prije Investiciono-razvojne konferencije “Srebrenica 2015”, gdje je bila planirana posjeta visokih zvaničnika ovoj poznatoj lokaciji.

Među prvim akcijama za uređenje ove lokacije bila je “Akcija klupa za Guber” koja je pokrenuta posredstvom portala eSrebrenica.ba gdje je na čitavoj dužini šetališta postavljeo 21 klupa koju su finansirali građani koji danas žive od Srebrenice od Melburna.

You must be logged in to post a comment Login