Ponovo poplavljene podrumske prostorije u Rudarskim zgradama

Stanari Rudarske zgrade u Ulici Reufa Selmanagića već pune dvije godine muku muče sa poplavama u podrumskim prostorijima.

Ni sami ne znaju koliko puta su se žalili nadležnima JKP “Polet” Srebrenica kao i Komunalnoj policiji. Prošle godine prijavli su kvar 1. januara a ove godine 6. januara i niko od nadležnih nije reagovao iako u njihovom podruma ima 20 centimentara otpadnih voda.

“Nas nekoliko stanara obraćali smo se Komulanom preduzeću, išli smo lično, telefonirali, oni su nam rekli da ovaj problem neće riješiti jer su oni nadležni do šahte a od šahte nije njihova nadležnost iako je problem u šahti koji su izazvali radnici ovog preduzeća. Oni znaju u čemu je problem ali ne žele da saniraju kvar i mi trpimo zbog toga, a optužuju stanare da u odvode bacaju kiseli kupus i odjeću. Naša drva i moj alat su pod vodom”, kaže Goran Stojanović, stanar ove zgrade. On kaže da je 2014. u ljeto nešto rađeno na odvodnim cijevima i od tada njihova zgrada ima problem.

Iz Komunalnog predzeća “Polet” rečeno im je da ne mogu doći jer je cisterna zaledila, kažu stanari.

poplavljene rudarske zgrade 02

Tokom jakih kiša i otapanja snijega šahta se puni i vraća vodu u podrumske prostorije ove zgrade. Stanovnici kažu da se ovo ponavlja dosta često kao i da, uslijed velike količine vode njihov podrum je poplavljen a sami tim i drva za ogrev.

Prošle godine stanari su instalirali pumpu i na taj način crpili fekalne vode iz podrumskih prostorija. Ove godine su to radili ručno, uz pomoć kanti.

You must be logged in to post a comment Login