Ponovo opozvan predsjednik SO Srebrenica nakon žalbe sudu

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su otklonili propust, koji je Okružni sud Bijeljina utvrdio da je načinjen prilikom razrješenja Radimira Pavlovića sa dužnosti potpredsjednika ovog tijela, početkom prošle godine.

Od tada Pavlović ne obavlja tu dužnost

Na osnovu njegove žalbe, sud je utvrdio da nije ispoštovana propisana zakonska procedura prilikom Pavlovićevog razrješenja.

Odbornici su danas upoznati sa tom sudskom odlukom, usvojili su nove izvještaje skupštinskih komisija za izbor i imenovanje te Statut i propise i u skladu sa propisanom procedurom ponovo opozvali ranije razriješenog Pavlovića sa dužnosti potpredsjednika Skupštine opštine.

Na pitanje pojedinih odbornika, da li će se, zbog proceduralnog propusta, koji je sud utvrdio, Pavloviću morati isplatiti novčana naknada ili obeštećenje, nije dat jasan odgovor jer to, kako je rečeno, nije navedeno u sudskom rješenju.

Dvoje odbornika SNSD-a koji podržavaju Pavlovića, nisu glasali za dnevni red i napustili su sjednicu. Pavlović, koji je predsjednik Opštinskog odbora te stranke, takođe, nije prisustvovao današnjoj sjednici.

On je za naš portal rekao da je ponovo načinjena greška i nije postupano po presudi suda i da svojim odlukama odbornici nanose štetu budžetu.

On kaže da je prvo trebalo kolegiji sazvati pa pokrenuti stvari po presudi suda, da ga vrate na tu poziciju pa tek onda smijene.

Svoje nezadovoljstvo sprovođenjem odluka suda prema lokalnom parlamentu i vlasti u Srebrenici iskazala je i Mediha Smajić koja je smijenjena sa mjesta direktora Kulturnog centra Srebrenica koja je nakon smjene tužila i dobila spor.

On je napisala da nakon više od godinu dana lokalni parlament nije sazvao tematsku skupštinu i raspravljao o izvršenju ove pravosnažne sudske odluke zbog čega se obratila i višim pravosudnim organima.

Foto: Arhiva/eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login