Policija kod Bratunca pronašla plantažu indijske konoplje

Prije nekoliko dana policija je pronašla plantažu indijske konoplje u mjestu Jaketići, opštine Bratunac.

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Zvornik i policijski službenici Policijske stanice Bratunac su 15. septembra, postupajući po akciji „Plantaža 2023“,u mjestu Jaketići, opštine Bratunac, pronašli plantažu zeljaste biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju.

“Pronađeno je 18 stabljika biljke indijske konoplje visine od 73 do 274 cm, koje su sa lica mjesta izuzete uviđajem. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Istog dana, policijski službenici PU Zvornik su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Srebrenici, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice M.M. iz Bratunca, koje se može dovesti u vezu sa pronađenom plantažom. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oružje, municija i drugi predmeti koju mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se.

Policijski službenici PU Zvornik, pod nadzorom postupajućeg tužioca, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

You must be logged in to post a comment Login