Policija demantovala pokušaj kindapovanja djece

Na društevnim mrežama i nekim medijima danas je objavljeno više informacija da je došlo do pokušaja kindapovanja djece u Zvornik i Milićima.

„Postupajući po operativnim saznanjima od danas da je nepoznato lice iz plavog kombija navodno pokušalo oteti dijete u mjestu Ulice, grad Zvornik, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su utvrdili da pokušaja otmice nije bilo“, navodi se.

Iz policije kažu da su policijski službenici identifikovali navedeno vozilo i lice D.L. iz Zvornika, koje je upravljalo istim, te je utvrđeno da se navedeno vozilo zaustavilo na lokaciji u mjestu Ulice zbog propuštanja autobusa u saobraćaju, i da nije bilo nikakvog kontakta vozača sa djetetom.

„Napomiljemo da ovaj događaj niko nije prijavio u PU Zvornik“, ističe se.

Takođe, u vezi sa prijavom lica S.A. iz Milića 6. novembra, da je nepoznato lice iz svog vozila pokušalo da slatkišima „namami“ njeno maloljetno dijete, policijski službenici preduzimanjem mjera i radnji do sada nisu potvrdili navode ove prijave, te nastavljaju dalji rad po prijavi.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane i medije da ne šire neprovjerene i netačne informacije kojima se dodatno uznemirava javnost i diže panika.

Policijski službenici PU Zvornik nastavljaju da preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite građana, i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na području PU Zvornik, saopšteno je iz policije.

You must be logged in to post a comment Login