“Poletarac” posjetio Kuću dobrih tonova u Srebrenici

Mališani Dječijeg vrtića “Poletarac” iz Srebrenice danas su bili u posjeti Kući dobrih tonova, inače muzičkoj školi u kojoj nastupa Dječiji hor “Superar” a sve u sklopu dječijih dana, “Dječije nedjelje” koja se u Srebrenici uveliko obilježava.

Djeca su uživala družeći se sa osobljem Kuće dobrih tonova gdje su pored uobičajene slatke dobrodošlice, kolača i sokića, uživali i u druženju sa muzičarima, nastavnicima i đacima ove kuće, škole.

Najbolji dio, kako su nam rekli u “Poletarcu”, jeste to što su su djeca učestvovala u muzičkim radionicama, pjevala, svirala i divno se zabavila u ovoj kući.

“Vrijeme nam je jako brzo prošlo, hvala velikim drugarima iz BHB-a i hora “Superar” koji su nas pozvali i sa kojima smo se lijepo družili”, rekla je Dragana Milinković, vaspitačica Dječijeg vrtića “Poletarac” u Srebrenici.

Kuća dobrih tonova (Haus der guten Töne) u Srebrenici pokrenuta je od strane Fondacije “Bauern helfen Bauern” iz Austrije za potrebe Dječijeg hora “Superar” i Muzičke škole u Srebrenici sa ciljem širenja aktivnosti.

Ovo su neke od fotografija koje smo dobili iz Dječijeg vrtića “Poletarac”.

poletarac u kući dobrih tonova 01

poletarac u kući dobrih tonova 02

poletarac u kući dobrih tonova 03

poletarac u kući dobrih tonova 04

poletarac u kući dobrih tonova 05

poletarac u kući dobrih tonova 06

You must be logged in to post a comment Login