Polaganje kamena temeljca za novo obdanište

Iz Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) saopšteno je da će u ponedjeljak 10. aprila biti potpisivanje ugovora i polaganje temelja kameca za izgradnju novog obdaništa i rekonstrukciju gradske saobraćajnice.

Predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), opštine Srebrenica i izvođača radova, u prisustvu predstavnika Vlade Republike Srbije kao donatora, potpisaće ugovor, u prostorijama Kulturnog centra Srebrenica u 10.00 sati.

Na ceremoniji će biti Zorana Mihajlović, potpredsjednice Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sezin Sinanoglu, rezidentna koordinatorka Ujedinjenih nacija u BiH i rezidentna predstavnica UNDP BiH i Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Svečanim potpisivanjem ugovora i polaganjem kamena temeljca, biće obilježen početak gradnje vrtića za 150 djece u Srebrenici, te rekonstrukcije regionalnog puta R-453. Ove aktivnosti predstavljaju nastavak saradnje koja je dogovorena na Investiciono-razvojnoj konferenciji “Srebrenica 2015”.

U okviru te saradnje Vlada Republike Srbije je donirala 5 miliona evra, od kojih je 2 miliona dato kao podrška opštinskom budžetu, a 3 miliona za projekte koji su značajni za revitalizaciju javnih objekata i infrastrukture u Srebrenici, među kojima su i izgradnja vrtića i rekonstrukcija puta.

You must be logged in to post a comment Login