Pojmovi koje nikako ne bi trebali ukucavati na Google

Google je najposjećenija svjetska stranica, a vjerovatno ne postoji pojava, predmet, osoba ili dešavanje koje se tamo ne nalazi.

Ipak, postoje neke stvari koje ne biste trebali ukucavati u Google. Zbog sebe, eventualno zbog slabog želuca. Nekad se radi o nečemu toliko gadnom, a s druge strane – neke stvari možda nisu pogodne da guglate dok ste na poslu.

Što zbog sebe, što zbog radnih kolega ili šefa.

Reddit, stranica koju inače zovu ‘naslovna strana interneta’ napravio je spisak Google petraga koje trebate zaobići.

1. Fournier
Evan Fournier je NBA košarkaš, a njegov nadimak nemojte guglati ni pod razno. To je također naziv za jednu vrstu gangrene koja pogađa genitalije. Ako ukucate na Google njegovo ime, najverovatnije ćete ugledati fotografije upravo te bolesti. A to zaista ne želite.

2. Krokodil
To je ulični naziv desomorfina, snažne droge koja se koristi kao zamjena za heroin. Ova droga ostavlja strašne posljedice na ljudskom telu, rane i plikove po koži. Taj prizor je, takođe, nešto štp ne želite da vidite.

3. Vašu omiljenu hranu
Ogladnit ćete. Ni to ne želite.

4. Mouth larva
Jedan korisnik Reddita je želeo da gugla “moth larva” (larva moljca). Međutim, pogrešno je ukucao pa je napisao “mouth larva’ (larva u ustima). Prizor koji je ugledao kao rezultat svoje pretrage upravo je ono što biste i očekivali. I nije nimalo lijep.

5. Calculus Bridge
Ne, to nije matematički problem. To je odvratni plak na zubima. To vam može skinuti zubar, ali taj prizor uopšte nije lijep.

6. Vaša e-mail adresa
Može biti zanimljivo (i zastrašujuće) videti šta ste sve objavili na internetu. Redditovi korisnici prijavili su razne spamove, prodane račune, otkrivene lozinke i još puno toga. Najsigurnije je provjeriti čega sve ima na internetu, a trebalo bi da bude tajno. Čak i ako vam se ne svidi ono što ćete naći.

7. Harlequin ichthyosis
To je ozbiljan genetički poremećaj. Pre je ovo zastrašujuće oboljenje bilo smrtonosno, ali danas pacijenti ipak preživljavaju uz puno muke.

8. Vaši simptomi
Ako mislite da ste bolesni, idite kod doktora. Nemojte tražiti simptome na internetu. To nikada nije dobra ideja.

9. Zoster
To nije samo popularan bend iz Mostara. To je naime i osip koji se pojavljuje na tijelu. Nimalo lijep prizor.

Izvor: N1

You must be logged in to post a comment Login