Pojedini građani nezadovoljni sanacijom šteta od poplava

Stanovnici mjesnih zajednica na području opštine Srebrenica nezadovoljni su angažmanom Civilne zaštite i Opštine Srebrenica na sanaciji šteta i posljedica nakon majskih poplava koje su zadesile našu zemlju i opštinu Srebrenica.

Kako stoji u pismu koje je stiglo na našu adresu, odgovorni nikad ne izlaze na teren, ne obilaze opasnosti od odrona, porušene mostove i ne pomažu dovoljno stanovnike pojedinih mjesnih zajednica, piše Fuad Jusić iz sela Milačevići.

“Opština Srebrenica od maja do danas nije očistila puteve koji su zatrpani proljetnim poplavama. Naselje Lehovići je tada ostalo bez mosta i do danas nije popravljen, ljudi iz tog naselja su potpuno odsječeni. Glavni put je zatrpan od maja do danas, a taj put povezuje veliki broj sela sa opštinom i sa gradom,” piše Fuad Jusić iz sela Milačevići u pismu koje je stiglo na našu adresu.

U pismu, Jusić navodi da do sada niko nije označio mjesta odrona i da su odroni učestali te da nije sigurno prolaziti tim dionicama. Mašine, kako kaže Jusić, pročiste samo jednu traku kojom se može “provući” jedno vozilo i vratiti se nazad.

“Novi odron koji je ostao da visi iznad puta i bez kiše će za 24 časa da zatrpa prilaz selima, nikad nismo sigurni da li smijemo krenuti na put,” stoji u pismu Jusića.

Jusić je nezadovoljan i održavanjem, čišćenjem kanala i propusnih cijevi ali i radovima asfaltiranja puta koji je zatrpan, za koji kaže da na početku radova nije adekvatno urađen.

“Prilikom polaganja asfalta, ispod njega ostaju zatrpane propusne cijevi koje nikad ne funkcionišu i već dvije godine, stotinama metara, voda teče normalno po sredini puta,” piše Fuad Jusić koji nam je tom prilikom poslao video pod nazivom “Opština Srebrenica redovno čisti puteve”.

https://www.youtube.com/watch?v=9Mvtt-Ki4GU

Na kraju svog teksta koji je stigao na našu adresu, Jusič je naveo da je tražio mašine od nadležnih, koje još nije dobio.

O tvrdnjama Fuada Jusića iz sela Milačevići pitaćemo i nadležne u Opštini Srebrenica.

Poplave i klizišta su u mjesecu maju opštini Srebrenica prouzrokovale štetu u visini od 5.431.786,24 KM.

You must be logged in to post a comment Login