Podržite odlazak djece na “Ljetnji muzičko-terapeutski kamp”

“Ljetnji muzičko-terapeutski kamp” održava se od 1995. godine, već 20 godina u vođstvu profesora Nigela Osborna, čiji se inovativni pristupi u radu sa djecom i mladima sa posebnim potrebama koriste širom svijeta.

“Mi smo grupa vaših sugrađana i sugrađanki, lokalnih organizacija, prijatelja našeg grada okupljenih oko zajedničke ideje održavanja “Ljetnjeg muzičko-terapeutskog kampa” za djecu i mlade sa posebnim potrebama i socijalno ugroženu kategoriju”, navodi se u pismu inicijatora za prikupljanje sredstava za kamp.

Ovom inicijativom želie se prikupiti neophodna sredstva za 30 djece i mladih (Srebrenica, Bratunac, Šekovići, Milići) kao i 10 volontera (muzički i umjetnički talentovanih mladih ljudi) sa naše regije kako bi i ove godine učestvovali u ljetnjem muzičko-terapeutskom kampu u vođstvu profesionalnog tima koji čine eminentni muzikolog, profesor Nigel Ozborn sa Univerziteta u Edinburgu, te njegovi bivši studenti – profesionalni muzičari i sadašnji studenti. Kamp će se održati od 26. jula do 02. avgusta tekuće godine.

Pozivom prema srebreničkoj dijapsori želi se prikupiti dodatnih 3.720 KM za odlazak šestoro djece na navedeni kamp.

Sredstva možete uplatiti na:

Opera Circus (registrovana UK dobrotvorna organizacije osnovana 1996.)

http://apps.charitycommission.gov.uk/showcharity/registerofcharities/RegisterHomePage.aspx

http://www.operacircusuk.com

Organizacije koje su uključeni u realizaciju kampa: Udruženje “SARA-Srebrenica”, Udruženje roditelja hendikepirane djece i mladih “Leptir”, Omladinski savjet Srebrenice, “EMMAUS” Potočari, “CESVI” Srebrenica.

Više informacija na e-mail: milena.nikolic.mikica@gmail.com

You must be logged in to post a comment Login