Podržimo našeg sugrađanina u trci „Tuzla za Zaru“

Srebreničanin Mirsad Siručić koji je od skora postao poznat javnosti po tome što se bavi trčanjem ponovo nas je iznenadio.

Kako bi pomogao djevojčici Zari koja se od rođenja bori sa cerebralnom paralizom, hipotoni sindrom, Mirsad je odlučio da uzme ućešče u humanitarnoj trci „Tuzla trči za Zaru“ koja ima za cilj prikupljanja novca za ovu djevojčicu.

„Ja sam odlucio, budući da je riječ o kraćoj trci, 2,5 kilomentra, da prodam svoje pretrčane metre. Pozivam vas da mi pomognete i da se odazovete ovoj humanitarnoj akciji tako što ćete otkupiti moje pretrčane metre po principu, jedna metar-jedna marka“, kaže Mirsad.

Svi koji se odluče za podršku novac mogu lično dati Mirsadu.

Zara Sivčević je rođena u Tuzli 2006. godine. U 28. sedmici trudnoće doktori joj nisu dali nikakvu šansu, a njenoj majci rekli su da neće preživjeti. Ako i preživi, živjeće kao biljka. Od samog početka ova hrabra djevojčica zajedno sa svojom porodicom vodi lavovsku bitku. Sa dvije godine preselila se sa mamom u Sloveniju kako bi mogla biti podvrgnuta adekvatnijem liječenju i nadmašila je sva očekivanja. Ipak, da bi nastavila borbu, potrebna joj je pomoć.

Mirsad Siručić prije par godina u društvu svojih prijatelja pokrenuo je akciju za Igora Dundića iz Bratunca koji se godinama bori da prohoda.

Više od dvije godine aktivo se bavi trčanjem i uzima učešće na trkama.

You must be logged in to post a comment Login