Počinju radovi na izgradnji vodovodne mreže u Sasama

Početkom septembra nečelnici opština Bratunac i Srebrenica su potpisali sporazum o realizaciji projekta „Izgradnja vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Sase u opštini Srebrenica“.

U razgovoru za RTV Srebrenica Darko Grujičić načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove ove opštine kaže da je zajedno sa načelnikom Mladenom Grujičićem obišao ovu mjesnu zajednicu gdje će se graditi vodovodna mreža.

“Nadamo se da će u toku ove sedmice izvođač krenuti sa radovima i da će nadzor uvesti izvođača u posao kako bi, ukoliko vremenske prilike dozvole, do kraja tekuće godine taj projekat završili i vodovod pustili u pogon. Samim tim stanovnici će moći da izvrše priključenje na vodovodnu mrežu i da riješe problem vodosnabdjevanja”, rekao je Darko Grujičić za RTV Srebrenica.

Kako je navedenom ranije, sporazumom je regulisano pitanje međuopštinske saradnje na realizaciji navedenog projekta, a u cilju rješavanja problema vodosnabdijevanja tehničkom i bakteriološki ispravnom vodom stanovnika mjesne zajednice Sase.

Takođe je predviđeno se sistem vodosnabdijevanja priključi na vodovodni sistem u Bratuncu jer je bliži od srebreničkog, smanjiće troškove i raspolaže sa dovoljnom količinom vode za uredno snabdijevanje ove mjesne zajednice.

Vrijednost radova na izgradnji vodovodne mreže iznosi 130.822,37 KM, gradiće se sredstvima Opštine Srebrenica, saopšteno je ranije iz Službe za informisanje Opštine Bratunac.

Kako je objavljeno na sajtu Opštine Srebrenica, radove će izvoditi preduzeće Mark-Milex iz Srebrenice, a vrijednost radova je 69,900, 30 KM bez uračunatog PDV-a.

You must be logged in to post a comment Login