Počinje ljetnja sezona lova

Svi lovci i ljubitelji lova na divljač upoznati su sa činjenicom da ovog vikenda počinje ljetnja sezona lova u Bratuncu i Srebrenici.

Ljetnja sezona znači da će se narednih mjeseci loviti srndać, a sve se planira u saglasnosti sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a.

“Mi u Bratuncu imamo po godišnjem planu 21 srndaća da odstrijelimo, na to Ministarstvo daje saglasnost i mi se time rukovodimo. Sada se lovi samo srndać, za srnu takođe ima period kad smije da se lovi, ali pošto ih dosta strada od pasa lutalica i vukova, naše društvo ne praktikuje da ih lovi“, rekao je za naš portal Vidoje Zarić, lovočuvar i sekretar lovačkog društva “Čauš“.

Ova sezona lova na srndaća trajaće sve do kraja avgusta, potom slijedi pauza i onda počinje sezona lova na zeca, fazana, divlju svinju…

Prošle godine ovo društvo odstrijelilo je 19 srndaća, i kako nam kaže naš sagovornik, nije cilj samo odstrijeliti životinje, treba se brinuti o njima.

“Naše društvo učestvuje u uzgoju i zaštiti divljači, iznošenje hrane, soli, odstrel je zadnji, moramo da steknemo uslove za odstrel. Prebrojavamo divljač, šaljemo Ministarstvu dopis i tek kad oni daju saglasnost, možemo otpočeti sa lovom“, rekao je Zarić.

Srećnu i uspješnu sezonu želimo lovcima iz Bratunca i Srebrenice, dobar pogled!

You must be logged in to post a comment Login