Početak školske godine i u Bratuncu

U bratunačkim osnovnim školama i Srednjoškolskom centru danas je počela redovna nastava u novoj školskoj 2016/2017. godini za ukupno 1.733 učenika. U osnovnim školama „Vuk Karadžić“, „Branko Radičević“ i „Petar Kočić“ organizovan je svečani prijem za ukupno 118 prvačića.

Savo Milošević, direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ kaže da će nastavu u centralnoj školi i područnim odjeljenjima pohađati ukupno 628 učenika, među kojima je 66 prvačića.

“Broj učenika koji su ove godine prvi put krenuli u školu je isti kao i prošle godine”, rekao je Milošević.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Andrija Mlađenović rekao je da je jutros počela redovna nastava koja će biti organizovana u skladu s nastavnim planom i programom za ovu školsku godinu.

On je naveo da je u ovu školu upisano ukupno 578 učenika od kojih je, kao i prošle godine, njih 48 u prvim razredima.

Direktor Osnovne škole „Petar Kočić“ Olivera Beatović kaže da je jutros počela nastava i u centralnoj školi u Kravici, područnoj školi u Konjević Polju i područnom odjeljenju u Pobuđu.

“U područnu školu u Konjević Polju i područno odjeljenje u Pobuđu jutros su došli svi učenici koji su pohađali nastavu u prošloj godini”, rekla je Beatovićeva i navela da je u ovoj školskoj godini upisano ukupno 132 učenika, od kojih 14 prvačića.

Redovna nastava jutros je počela i u bratunačkom Srednjoškolskom centru u kojem je upisano ukupno 395 učenika.

Sekretar Srednjoškolskog centra Bratunac Rajka Savić saopštila je novinarima da je u prve razrede tehničkih škola i trogodišnjih zanimanja upisano ukupno 110 učenika.

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović želi svim učenicima ove opštine srećan i uspješan početak nove školske godine.

Izvor: Opština Bratunac

You must be logged in to post a comment Login